Ofte stilte spørsmål


Her følger noen spørsmål vi får fra nye kunder:

1) Lover og andre reguleringer gjør at jeg ikke kan ta virksomheten ut i skyen.
Regjeringen har gjennom en nasjonal strategi for bruk av skytjenester, anbefalt at all offentlig virksomhet vurderer skytjenester.

2) Sky er mindre sikkert enn infrastruktur jeg setter opp og drifter selv.
Det er det samme som du går på butikken og kjøper en ekstern harddisk til de private filene dine. Du må passe på at den ikke blir skadet, fuktig, har rett temperatur og at du vet hvor du har den, utilgjengelig for tyver og uvedkomne. Da er det bedre å ha alle filene lagret i skyen.

3) Jeg kan ikke ha virksomhetskritiske systemer i skyen.
Mange selskaper i 2017 er «født» i skyen, og leverer sine tjenester gjennom skyen. Hvis man har hatt tillit til en tradisjonell datasenter-leverandør tidligere, så bør man også ha tillit til akkurat den samme tjenesten bare levert på en litt annen måte.

4) Jeg kan ikke gå over til skytjenester uten store tilpasninger i systemene mine.
Som med alle omstillinger er det også en kostnad ved å gå over til skytjenester, men vi opplever ofte at virksomheter forventer at kostnaden er mye høyere enn den faktisk er.

5) Skytjenester gir meg ikke samme ytelse som et tradisjonelt datasenter.
Det er i dag mange norske virksomheter som i utgangspunktet har et gammelt datasenter som er modent for oppgradering.

6) Sky er en erstatning for datasenter.
Bruk av skytjenester trenger ikke på noen måte å være en fullstendig erstatning for bedriftens datasenter, men er i større grad en naturlig og nødvendig komponent i kundenes teknologistrategi. For eksempel kan en «hybrid sky», det vil si en kombinasjon av de to, være hensiktsmessig i en overgangsfase for store virksomheter.

 
 
lei din it sjef.jpg